O NAMA

#izaberirukomet

RK Osijek - Jučer, danas, sutra

Rukometni klub Osijek osnovan je 1993. godine spajanjem dvaju klubova – “Elektra” i “Metalac”. Klub igra Paket24 Premijer ligi, a domaće utakmice igra u Športskoj dvorani Zrinjevac. Trener prve momčadi je Damir Eklić, dugogodišnje igrač i kapetan Osijeka.

Rukomet u gradu na Dravi

Nakon svog osnutka početkom 90-ih godina, klub nastupa pod imenima „Osijek 93“ i „Osijek 2000“. Sezone 2001./02. ulazi u Prvu Hrvatsku rukometnu ligu, okrunivši time uspješan rad trenera Ivana Duvnjaka, čime Osijek dobiva rukometnog prvoligaša. Ekipu su činili iskusni igrači poput Hrvoja Privšeka, Daga Kovačevića i Mladena Rajkovića, uz nadopunu izvrsnih mladih igrača i talenata poput Damira Bičanića, Kreše Tomasa, Igora Dropuljića, Vedrana Abramovića, Alena Kasaka, Josipa Pažina te Igora Bojića koji su postavili kvalitetne temelje kluba kakvog danas poznajemo. Kao Osijekov najveći adut pokazala se škola rukometa te profesionalan kontinuiran rad s mladim igračima. U sljedećih nekoliko sezona u Osijek se vratio i Domagoj Kuže, od kada klub ulazi u sam vrh hrvatskog rukometa. Od sezone 2003./04. klub mijenja svoje ime i djeluje pod sponzorskim nazivom „Osijek Elektromodul“.

Najveći uspjeh osječkog rukometa ostvaren je u sezoni 2006./07. kada klub osvaja drugo mjesto, odmah iza neprikosnovenog RK Zagreb, protiv kojeg je ostvarena i nezaboravna pobjeda na gostujućem parketu. Osim toga, klub je osvojio i drugo mjesto u Hrvatskom kupu u sezoni 2004./05., te je u sezonama 2004./05. do 2007./08 sudjelovao u EHF-ovim natjecanjima.

Od sezone 2007./08. klub mijenja naziv u „RK Osijek“ nakon čega slijedi turbulentno razdoblje. U sezoni 2009./10. prelazi iz Premijer lige u Prvu hrvatsku ligu, a nakon odlične sezone 2021./22. klub se vraća u najviši rang rukometnog natjecanja, Paket24 Premijer ligu.

RK Osijek danas

Početkom 2021. godine dolazi do promjena u upravljačkim strukturama kluba – izabrano je novo vodstvo kluba. Upravu kluba čini Predsjedništvo te Upravni i Nadzorni odbor. Predsjednik kluba Krešo Tomas.

Novo vodstvo kluba veže ljubav prema klubu, partnerstvo te potencijal Rukometnog kluba Osijek. U skladu s tim, predstavljena je i nova misija kluba, koja uz novu strukturu i organizaciju kluba, naglasak stavlja na ulazak u Premijer ligu te nadogradnju rukometne akademije. Vizija kluba je stvoriti rukometni klub koji teži vrhunskim rezultatima, ali i vratiti rukomet u Osijek – djeci, sportašima, roditeljima i svim zaljubljenicima u ovaj sport. Navesti ih da izaberu rukomet, izaberu Osijek. U ostvarenju zadanih ciljeva, vrijednosti koje želimo istaknuti su: međusobno poštivanje, ambicija, strast, sportski uspjeh, razvoj i zajednički rast – sve ono zbog čega je za nas sport puno više od lopte i gola.

Budućnost RK Osijek – rukomet za sve

Budućnost našeg kluba su mlađe generacije. Želimo ih potaknuti da izaberu Rukometni klub Osijek tako što ćemo ih od malih nogu uključivati u sve ono što rukomet jest – timski rad, sportski uspjeh, ambicija, razvoj, zabava.


Kroz organizaciju školskih liga i natjecanja, pod vodstvom licenciranih trenera, nastojat ćemo što učinkovitije približiti rukomet djeci, a kroz suradnju sa specijaliziranim ustanovama i fakultetima želimo doći do educiranih kadrova koji bi potpomogli razvoju sportskih rezultata u svim dobnim kategorijama.


Prvi tim kluba izabrao je rukomet, izabrao je Osijek. Odlučili su nam pokazati kako se boriti za tvoj, moj, naš klub. Kako ostaviti srce na terenu, na klupi, na tribini. Osnovne vrijednosti koje krase svakog člana tima su predanost, požrtvovnost i sportski duh. Upravo je to ono što će dovesti do cilja – što boljeg plasmana ekipe te ulaska u Premijer ligu.

Budućnost rukometa u Osijeku nije samo razvoj sposobnosti – tehnike, taktike, snage, brzine, nego razvoj svih potencijala, usađivanje vrijednosti kojima težimo te pokretanje rukometa kako u Osijeku, tako i u regiji.

Zajedno u pobjedi i porazu. Uvijek jači, bolji i privrženiji. Ove sezone, zaigraj za naš tim!

#IzaberiRukomet #IzaberiOsijek