ZAJEDNIČKIM SNAGAMA ZA POVRATAK RK OSIJEKA U SAM VRH

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA ZA POVRATAK RK OSIJEKA U SAM VRH

RK Osijek je od početka ove godine nanizao 6 pobjeda kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima. Osim sportskih uspjeha, klub je započeo i rekonstrukciju na ostalim područjima. Uspostavljanje kvalitetnog sustava kondicijske pripreme i prevencije ozljeda nešto je što u svakom klubu treba biti među glavnim prioritetima. Stoga je RK Osijek naglasak stavio na reorganizaciju stručnih službi:

„Za početak smo se usmjerili na seniore, osnovna ideja je kroz kondicijsku pripremu preventivno djelovati na sprječavanje mogućnosti ozljeda te poboljšanje performansi ekipe. Želimo pristupiti igračima edukacijski te podići svijest o pravilnom i programiranom trenažnom procesu.“ navodi Andrej Beck, dopredsjednik RK Osijek.

Upravo je dopredsjednik kluba u posljednjim mjesecima uspio posložiti respektabilan tim stručnih suradnika koji će svoja znanja i vještine dati ekipi te zajedno s njima raditi na edukaciji timova, ali i trenera svih dobnih kategorija. Kako iz kluba navode, u nadolazećem vremenu cilj je implementirati kondicijske trenere i fizioterapeute u sve uzraste RK Osijek, ukoliko im to dozvole mogućnosti.

Članovi stručnog tima okupljeni u RK Osijek su:

Josip Čutura, kondicijski trener

Borna Wertag, kondicijski trener

Antonio Anić, fizioterapeut i koordinator za fizioterapeute

Božo Krišto, kondicijski trener

Zoran Tadić, savjetnik za kondicijsku pripremu

Angelina Paić, nutricionist

Andrej Beck, dopredsjednik RK Osijek i koordinator za kondicijsku pripremu

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, klub djeluje prema uputama Stožera civilne zaštite, a nadaju se ublažavanju mjera i mogućnosti održavanja dijela priprema u dvorani RcB-a, gdje bi u dogovoru s predsjednikom Dizačkog kluba Slavonija Vedranom Novokmetom i glavnim trenerom Božom Krištom, prebacili svoje kondicijske treninge.

Osim na ekipiranje stručnjaka, klub je iznimno ponosan i na dogovorenu suradnju s Kineziološkim fakultetom Osijek na čelu s dekanicom Vesnicom Mlinarević te Veleučilištem Lavoslav Ružička i dekanom Željkom Sudarićem.

Dopredsjednik kluba Andrej Beck vjeruje kako ova suradnja donosi pozitivne promjene u sportu, ali i društvu općenito: „Svima nam je u interesu omogućiti mladim ljudima iz cijele regije kvalitetne studijske programe, kao i uvjete za razvoj trenera i fizioterapeuta kroz praktičnu nastavu, kako u RK Osijek tako, nadamo se, i u ostalim sportskim klubovima.“

Cilj kluba je igračima pružiti najbolje moguće uvjete, ostvariti suradnje s ostalim sportskim kolektivima grada, kao i najkvalitetnijim stručnjacima te zajedničkim snagama vratiti, kako RK Osijek, tako i ostale momčadske sportove gdje pripadaju – u sam vrh hrvatskog sporta.

Taj put nastavlja se i ovog vikenda, kada je na rasporedu domaća utakmica protiv MRK Čakovec koju možete pratiti uživo na YouTube kanalu HRS-a.


ZAPRATI: